nieuws

uitreiking louis d’or en theo d’or in stadsschouwburg amsterdam

Horeca

De uitreiking van de belangrijkste Nederlandse toneelprijzen zal de komende drie jaar plaatsvinden in de Stadsschouwburg Amsterdam. De Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecteuren (VSCD) heeft dat maandag laten weten.

Theater Carré was doorgaans het decor voor de uitreiking van de Louis d’Or en de Theo d’Or. Maar Carré wil de zaal niet langer ‘om niet’ beschikbaar stellen, nadat de gemeente Amsterdam de subsidie heeft verlaagd.

Het Bureau Promotie Podiumkunsten, dat de uitreiking organiseert, heeft daarop onmiddellijk voor drie jaar afspraken met de schouwburg gemaakt. Tijdens de avond, op 27 juni, worden onder meer de winnaars van de NRC Handelsblad Publieksprijs en de VSCD Mimeprijs bekendgemaakt.

Reageer op dit artikel