nieuws

Uitzetten zoenende vrouwen kost bijna 10.000 euro

Horeca

Een restauranthouder die twee zoenende vrouwen uit zijn zaak zette, heeft dit moeten bekopen met een flinke boete. De rechter legde de horecaondernemer een boete op van bijna tienduizend euro.

Eigenaar Aziz Cakir van een restaurant in het Zweedse Stockholm zette in 2003 twee vrouwelijke gasten uit zijn zaak. Kort daarvoor had hij de twee gevraagd zijn zaak te verlaten omdat ze in het restaurant met elkaar aan het zoenen waren.

De twee vrouwen stapten vervolgens naar de rechter vanwege seksuele discriminatie. Die stelde de aanklagers in het gelijk en legde begin deze week de restauranthouder een boete op van ruim 8.000 euro. Het is niet bekend of de restauranthouder in beroep gaat tegen de uitspraak.

Reageer op dit artikel