nieuws

Vakbond sputtert nog tegen bij overleg nieuwe horeca-cao

Horeca

Werkgevers en werknemers zijn iets naar elkaar toegeschoven in het overleg over een nieuwe cao. De kloof tussen FNV Horeca en KHN is daarmee minder groot geworden, al meldt de website van de vakbond dat het gat ‘nog heel erg groot’ is.

Tijdens het tweede overleg is er gesproken over het loongebouw, functiewaardering, arbeidstijden, ziekteverzuim en de inzet van werknemers, zo meldt FNV. KHN vermeldt op haar website dat de brancheorganisatie een toelichting heeft gegeven hoe buiten een nieuwe CAO kan worden omgegaan met wet en regelgeving. Dit omdat de overheid in snel tempo veranderingen doorvoert, zo meldt KHN.

De vakbonden beraden zich nu en komen morgen met een reactie op het integrale CAO-voorstel van KHN. Komt het niet tot een akkoord dan zitten de partijen 21 april weer om te tafel.

Reageer op dit artikel