nieuws

Verbijstering over moord restauranthouder

Horeca

De brute moord op een restauranthouder in Almelo heeft voor heftige reacties gezorgd in de Almelose wijk Windmolenbroek. Wijkbewoners zijn ontsteld over de roofoverval met dodelijk gevolg op de Chinese ondernemer W.S. Tam van restaurant Golden House.

Eigenaar en kok Tam was erg geliefd in de Almelose wijk. Op verzoek bracht hij zelfs zijn gerechten op de fiets aan huis. ‘Ik kan er met mijn verstand niet bij’, zegt trouwe klant R. Kuyer in De Twentsche Courant Tubantia.

Kuyer vervolgt: ‘Man, ik heb om vijf uur nog eten bij hem gehaald. Hij heeft voor mij staan koken en maakte nog een grapje toen ik wegging. Het was zo’n aardige man. En dan, amper nadat ik het eten op had, wordt hij beroofd en doodgeschoten.’

Tam werd vorige week woensdagavond op weg van zijn zaak naar huis overvallen door drie mannen met bivakmutsen. Direct daarop hoorden getuigen vier schoten, waarna Tam hevig bloedend op de grond viel. De overvallers maakten zich vervolgens met waarschijnlijk een paar honderd euro uit de voeten.

Reageer op dit artikel