nieuws

Vette hap is back in U.S.

Horeca

Burger King probeert in Amerika jonge mannen als klant te winnen door een extra vet en calorierijk ontbijt aan te bieden.

Zo groot, ontbijt wordt nooit meer hetzelfde’, adverteert de hamburgerketen met de Enormous Omelet Sandwich. Op de sandwich liggen twee gebakken eieren, twee plakken gesmolten kaas, bacon en een worstje. Goed voor 730 calorieën, 415 milligram cholesterol en 47 gram vet, waarvan 17 verzadigd. Burger King richt zich op de klant die zich niets aantrekt van calorieën en vetgehalte. Voornamelijk mannen tussen de 18 en 24 jaar. Ook andere Amerikaanse ketens, zoals CKE Restaurants en Dunkin’ Donuts, hebben weer dergelijke, stevige ontbijten op de kaart staan. Dit is opmerkelijk omdat in de VS juist veel reclame wordt gemaakt voor gezond en low-fat eten.

Reageer op dit artikel