nieuws

vierdaagse naar olympische spelen in peking

Horeca

Wandelsportbond KNBLO en de organisatie van de Nijmeegse Vierdaagse willen voorafgaand aan de Olympische Spelen in Peking (2008) een meerdaags wandelevenement organiseren. Het plan ter gelegenheid van het eeuwfeest van de Nijmeegse Vierdaagse is in China enthousiast ontvangen, meldde een woordvoerder maandag namens het bondsbestuur. Het idee is nog pril, zei de zegsman. Het bestuur van de Koninklijke Nederlandse Bond voor Lichamelijke Opvoeding (KNBLO) hoopt voor het eind van dit jaar besluiten te kunnen nemen.

De initiatiefnemers hopen dat de wandelmars een plekje krijgt in het officiële programma van de Spelen. De KNBLO en de stichting Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen hebben daarover contact met de Chinese wandelsportbond, NOCNSF en het Internationaal Olympisch Comité (IOC).

Reageer op dit artikel