nieuws

voortbestaan diergaarde blijdorp vrijwel onmogelijk

Horeca

Als de gemeente Rotterdam de subsidie aan Diergaarde Blijdorp drastisch vermindert, kan de dierentuin ,,vrijwel onmogelijk voortbestaan”. Dat meldde een woordvoerder van de dierentuin woensdag als reactie op de dinsdag laat bekend geworden kortingsmaatregel. De gemeente Rotterdam houdt het subsidiebeleid tegen het licht en kondigde aan dat de bijdrage voor Diergaarde Blijdorp omlaag gaat.

De dierentuin zegt overvallen te zijn door deze mededeling, vooral omdat onderzoek door de commissie-Van Middelkoop eerder uitwees dat Blijdorp efficiënt en effectief met subsidiegeld omging.

Blijdorp zegt te begrijpen dat de gemeente geld wil vrijmaken voor nieuwe doelen. ,,Maar het is onbegrijpelijk dat hiervoor de grootste publieksattractie van Rotterdam moet worden opgeofferd, gezien de investeringen en inspanningen in de Diergaarde vanaf de ontwikkeling van het Masterplan in 1990.” ,br>
De woordvoerster vervolgde: ,,Het is triest te constateren dat bij het opstellen van een nieuw subsidiebeleid door het gemeentebestuur de maatschappelijke en politieke doelen van de Diergaarde buitengewoon laag worden ingeschat. Zo laag zelfs dat het voortbestaan van de diergaarde vrijwel onmogelijk wordt.”

Reageer op dit artikel