nieuws

Wina Born-prijs voor Linda Roodenburg

Horeca

Linda Roodenburg heeft de Wina Born-prijs 2005 gewonnen. De culinair journaliste kreeg de prijs voor haar boek ‘Rotterdams Kookboek’. De Wina Born-prijs is een prijs voor de beste Nederlandse culinaire-journalistieke productie.

Roodenburg kreeg de prijs uitgereikt tijdens het Horeca Jaardiner in Grand Hotel Huid ter Duin in Noordwijk. De jury prijst vooral haar originaliteit, culinaire kennis, journalistiek niveau, journalistieke onafhankelijkheid en haar bijdrage aan de gastronomische ontwikkeling.

Juryvoorzitter Ben Rijgersberg: ‘In onze ultieme afweging hebben we gekeken naar de maatschappelijke betekenis en naar de functionaliteit van de recepturen. Op die manier zijn we tot een afgewogen, unaniem eindoordeel gekomen waarin Linda Roodenburg als winnaar uit de bus is gekomen.’

Roodenburg beschrijft in haar eigentijdse en vernieuwde ‘Rotterdams Kookboek’ over ingrediënten, recepten en achtergronden van dertien eetculturen. Ze laat zien hoe samen tafelen een brug kan slaan tussen de bewoners van een stad.

Alma Huisken, winnares van de Wina Born-prijs 2002, was met haar boek ‘Groentje in de moestuin’ één van de drie genomineerden. Wouter Klootwijk greep met ‘De goede Visgids’ eveneens naast de prijs.

Eerdere winnaars
1996 Ton Borghouts
1997 Onno Kleyn
1998 Joep Habets
1999 Hubrecht Duijker
2000 Mac van Dinther
2001 niet uitgereikt
2002 Alma Huisken
2003 Henja Schneider
2004 Janny de Moor

Reageer op dit artikel