nieuws

Zwarte lijst moet herrieschoppers uit cafés houden

Horeca

Horecabedrijven kunnen alleen een goed deurbeleid voeren wanneer ze werken met een zwarte lijst. Op deze lijst staan de namen van herrieschoppers in cafés. Dat stelt de SP in Zevenaar, als gevolg op eerdere berichten over vermeerde discriminatie in Zevenaarse horecabedrijven

‘Alleen zo kun je schimmigheid rond het deurbeleid van kroegen wegnemen’, stelt SP’er Paul Freriks in De Gelderlander. ‘Nu is het beleid zeer discutabel. De beslissing ligt in handen van een paar uitsmijters. Dat leidt tot willekeur. Natuurlijk mag je als horecabaas mensen die zich misdragen weigeren, maar discrimineren op huidskleur of afkomst mag niet.’

De aanleiding voor het idee van een zwarte lijst zijn verhalen van Turkse en Marokkaanse jongeren. Die zouden in Zevenaarse cafés structureel worden geweigerd. Eerder lieten enkele horecabazen anoniem in De Gelderlander weten af en toe te selecteren op kleur. Burgemeester De Ruiter ontkende vorige week dat er wordt gediscrimineerd in horecabedrijven. De burgermeester kwam tot zijn conclusie na gesprekken met diverse horecaondernemers.

Reageer op dit artikel