nieuws

BEM krijgt zware kluif aan dorpshuis

Horeca

De veldtocht van het Bureau Eerlijke Mededingen (BEM) langs gemeentes gaat onverminderd door. De horecawaakhond van Koninklijk Horeca Nederland is momenteel verwikkeld in een conflict met de gemeente Hulst. De strijd richt zich op dorpshuis Hof ter Nesse in Ossenisse, waarvan een gemeenteambtenaar de voorzitter is.

BEM heeft de gemeente Hulst gedreigd met gerechtelijke stappen als zij niets doet aan feesten en partijen in Hof ter Nesse. Volgens BEM blijkt dat er in Hof ter Nesse regelmatig feesten en partijen worden gehouden. Dit druist in tegen de beperkende voorschriften die verbonden zijn aan de drank- en horecavergunning, aldus BEM.

Volgens woordvoerder A. Hoogervorst van BEM speelt de kwestie van Hof ter Nesse al ruim vijf jaar. Hoogervorst in de PZC: ‘Wij hebben al veel vaker bij de gemeente geklaagd over het dorpshuis, maar het helpt niets. Wat ons betreft zijn beiden schuldig. Het bestuur van het dorpshuis omdat het die feesten houdt, en zo horeca in de buurt inkomen onthoudt, en de gemeente omdat ze die feesten toelaat.’

Opvallend detail in het conflict is dat onlangs een ambtenaar van de gemeente Hulst nog een groot feest gaf in het dorpshuis. Hogervorst: ‘Daar zakt mij de broek toch wel tot onder het niveau van de enkels van af. Dit kán toch niet?’. Saillant detail is verder dat de voorzitter van Hof ter Nessen een ambtenaar is van de gemeente Hulst.

Het BEM eist nu in een brief dat de gemeente de drank- en horecagunning intrekt, of een dwangsom oplegt. De gemeente Hulst laat in een reactie weten niet warm of koud te worden van de aantijgingen van BEM. Burgemeester Mulder: ‘Er gebeurt in Ossenisse niets dat niet mag. Dorpshuizen mogen per jaar acht keer een ontheffing aanvragen voor het houden van een feest. Die vijf partijen die in Hof ter Nesse zijn gehouden, vallen ook onder deze ontheffing. Er is dus niets aan de hand.’

Reageer op dit artikel