nieuws

Berlijn: 5000 bedden erbij voor WK voetbal

Horeca

Berlijn maakt zich op voor het WK voetbal volgend jaar zomer. Nog dit jaar krijgt de Duitse hoofdstad er 5000 bedden bij, en ook daarna gaan de grote hotelmerken door met bouwen. Op dit moment telt Berlijn 559 hotels, die samen goed zijn voor 76.000 bedden: een groei van ruim 60 procent in iets mee dan tien jaar.

Dorint Novotel versterkt z’n aanwezigheid in de Duitse hoofdstad met een hotel nabij Bahnhof Tiergarten. Op een van de beste locaties in het stadsdeel Mitte verrijst het Grand Hotel de Rome van de Rocco Forte-groep. Het superdeluxe hotel wordt ondergebracht in een historisch gebouw waarin voorheen de Dresdner Bank zetelde.Volgend jaar zomer hoopt de Spaanse keten Sol Meliá z’n eerste hotel in Duitsland te openen in de Friedrichstrasse. Het hotel krijgt onder meer 12 suites van elk 120 vierkante meter, en een grote balzaal. Verder komt er een Spaanse specialiteitenrestaurant dat plaats biedt aan 200 gasten. Met het Sol Melía-project is een investering van 80 miljoen euro gemoeid. Met 350 hotels in dertig landen is Sol Meliá de op twee na grootste speler op de Europese hotelmarkt.

Reageer op dit artikel