nieuws

Camera restauranthouder zet wethouder opzij

Horeca

De Delftse wethouder Christiaan Baljé legt zijn functie tijdelijk neer in verband met een onderzoek naar beschuldigingen van corruptie. Dat heeft zijn woordvoerder gezegd. Dubieuze uitspraken in een restaurant vormen de aanleiding voor het neerleggen van de functie.

De beschuldigingen komen van de partij Leefbaar Delft in de Delftse raad. De gemeente onderzoekt de zaak en komt waarschijnlijk vrijdag met de resultaten naar buiten. Leefbaar Delft-voorman Martin Stoelinga kwam met zijn beschuldiging op basis van een videoband van een de Italiaanse restauranthouder Salvator Dago van pizzeria Salvatore.

Dago beweert dat Baljé hem een subsidie van tienduizenden euro’s heeft toegezegd, maar die afspraak nooit is nagekomen. Op de beelden van de bewakingscamera’s van het restaurant zou te horen zijn dat de wethouder zaken doet met onbekenden.

Baljé deed in verband met de beschuldigingen aangifte bij de politie van smaad en laster. De wethouder heeft vorige week burgemeester Verkerk gevraagd onderzoek te laten doen. Stoelinga van Leefbaar Delft heeft op zijn beurt aangekondigd aangifte te gaan doen van corruptie.

Baljé kondigde in april aan dat hij per 1 juni zijn wethouderschap neerlegt. Hij wordt dan directeur Woningen bij projectontwikkelaar Blauwhoed in Rotterdam. De Delftse gemeenteraad toonde zich onaangenaam verrast. Baljé legt nu zijn functie tijdelijk neer, totdat de resultaten van het onderzoek door de gemeentesecretaris bekend zijn.

Reageer op dit artikel