nieuws

Celstraf voor hinderlaag leggen maaltijdkoeriers

Horeca

De rechtbank in Alkmaar heeft tegen een 26-jarige man uit Hoorn een gevangenisstraf geëist van zes jaar. De man wordt verdacht van meerdere overvallen op maaltijdkoeriers. De verdachte lokte koeriers met een bestelling en beroofde ze vervolgens van geld.

De man uit Hoorn sloeg vijfmaal toe. Hij verrichte zijn daad met een 20-jarige mededader. In november vorig jaar lokten de twee een bezorger van Chinese maaltijden en een pizzakoerier met een telefonische bestelling naar een afgelegen locatie. Daar werden de bezorgers onder bedreiging met messen van hun geld beroofd.

Vóór de bestelling informeerde de 26-jarige verdachte of hij kon afrekenen met een biljet van tweehonderd euro. Zo wisten de overvallers zeker dat de bezorger voldoende geld op zak zou hebben.

De overvallers kregen kort na de eerste reeks overvallen in de gaten dat politieagenten gingen posten. Daarna zagen ze van een andere overval af. Uiteindelijk zijn te opgespoord via telefoontaps.

De 26-jarige verdachte beroofde naast maaltijdkoeriers ook een bejaarde vrouw, een 57-jarige man en een meisje. Deze overvallen voerde hij uit met een andere verdachte.

Reageer op dit artikel