nieuws

den haag neemt afscheid van north sea jazz met een feestje

Horeca

Het North Sea Jazz (NSJ) Festival beleeft dit jaar zijn dertigste editie en dat willen de organisatoren uiteraard vieren. Maar het is ook de laatste editie die plaatsheeft in het Congres Centrum in Den Haag en dat zal het jubileum een bijzonder tintje geven, aldus festivaldirecteur Theo van den Hoek dinsdag tijdens de NSJ-persconferentie. Toch wil hij de Hofstad niet verlaten door op 8, 9 en 10 juli ,,een feestje” te gaan bouwen.

Vanaf volgend jaar moeten jazzfans voor ’s werelds grootste indoor-jazzfestival naar Ahoy’ Rotterdam, maar Van den Hoek wil ze dit jaar lokken met onder anderen meesterbassist Dave Holland. Hij geldt dit jaar als ‘Artist in Residence’ wat inhoudt dat hij verschillende concerten geeft. Dat doet hij bijvoorbeeld met Trilok Gurtu, maar ook met een kwartet waarin naast hijzelf Herbie Hancock, Chris Potter en Jack DeJohnette acteren.

Ook op de jubileumeditie van North Sea Jazz zullen een aantal artiesten met elkaar samenwerken om hun artistieke prestaties naar een ander niveau te tillen. Zo heeft Chaka Khan het Metropole Orkest in de arm genomen om de Statenhal tot hogere sferen te brengen. Bobby McFerrin werkt samen met het Randy Weston Quintet, Youssou N’Dour met het Fathy Salama Orchestra en Candy Dulfer betreedt het podium met een aantal musici uit de band van Prince, onder wie Sheila E.

Reageer op dit artikel