nieuws

Evenementenmakers denken aan rechtszaak

Horeca

De Vereniging van Evenementen Makers (VVEM) waarschuwt minister Remkes met een rechtszaak wanneer hij organisatoren van evenementen laat betalen voor politie-inzet. Dat laat woordvoerder Willem Westerman van VVEM weten.

‘We moeten straks bij voorbaat al betalen zonder dat we weten wat de kosten werkelijk worden en zonder dat we mogen bepalen wat de agenten gaan doen’, aldus Westerman in De Telegraaf. ‘Komt de politie de orde handhaven of komen ze vooral in groten getale naar houseparty’s om mensen op te sporen die drugs hebben? Dat worden heel lastige discussies.’

Ook het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) waarschuwt de minister. NBTC denkt dat de plannen van Remkes grote gevolgen hebben voor de groei van het Nederlands toerisme. ‘Als de minister de plannen in de huidige vorm doorzet, zal dat vrijwel zeker een verschraling van het aanbod van evenementen tot gevolg hebben’, aldus woordvoerder Gerben Baaij van het NBTC.

Vooral evenementen waarvoor een kaartje moet worden gekocht, lijden enorm onder de plannen van Remkes. Baaij: ‘Ze zullen bezoekers verliezen omdat de kaartjes duurder worden. Uiteindelijk verdwijnen er dus ook in dat segment evenementen.’

Reageer op dit artikel