nieuws

Gast neergeschoten in Chinees restaurant

Horeca

Een nog onbekende man is vrijdagmiddag in een restaurant in het centrum van Amsterdam neergeschoten. De schietpartij vond rond 15.30 uur plaats in Chinees restaurant Nam Tin aan de Jodenbreestraat. Het slachtoffer is zwaargewond naar het ziekenhuis afgevoerd.

De dader is nog voortvluchtig, aldus een politiewoordvoerder. De man liep met een helm op en met een vuurwapen in zijn hand het restaurant binnen. Hij zou gericht op het slachtoffer hebben geschoten. Het is niet bekend of het slachtoffer in het restaurant werkte. De verdachte vluchtte vervolgens naar buiten. Over het motief van de man kan de politie nog niets zeggen. In het restaurant waren meer mensen aanwezig. Zij bleven ongedeerd.

Anderhalf uur na de schietpartij voerde de Amsterdamse politie drie mensen geboeid af. Het drietal zat op een terras tegenover het restaurant.

Reageer op dit artikel