nieuws

Gasten geweerd omdat ze geen wijn bestelden

Horeca

Een restauranthouder heeft twee jonge gasten zijn zaak uitgezet omdat ze geen wijn bestelden. Eén van de gasten bestelde een halve liter water, de ander een icetea. Gevolg was dat ze de zaak moesten verlaten omdat de eigenaar hierdoor te weinig zou verdienen.

Het opmerkelijke voorval vond plaats in restaurant La Palette in het Belgische Jette. Restauranthouder Paul Buelens blijft ondanks de storm aan reacties achter zijn beslissing staan. ‘Ik heb een klein restaurant met amper tien tafeltjes. Ik ben altijd correct met mijn klanten, maar moet er wel financieel aan uit geraken’, aldus Buelens in De Standaard.

Bij La Palette kost een driegangenmenu 25 euro. Buelens probeert vooral met de verkoop van wijn de marge op maaltijden te verbeteren. Juridisch gezien staat hij in zijn recht, want iedere horecaondernemer bepaalt zijn eigen verkoopvoorwaarden.

Reageer op dit artikel