nieuws

Gevarieerde horeca in markant gemeentehuis

Horeca

Een middenklasse hotel met veertig kamers. Een dagzaak met een café-restaurant en terras. En een winkel. Waar een gemeentehuis al niet goed voor is.

Het gemeentehuis van Dinkelland in het Overijsselse Denekamp moet over anderhalf jaar fungeren als een gevarieerd horecabedrijf in het centrum van de stad. Deze week kwam de deal tussen de gemeente en de ondernemers Bosch en Brummelhuis rond. De twee ondernemers kopen beiden een gedeelte van het gemeente.

‘In feite kopen we een karkas’, aldus horecaondernemer Bennie Bosch van hotel De Gulle Waard in De Twentsche Courant Tubantia. ‘Onze architect moet nu aan het werk om er een hotel en restaurant van te maken. De eerste tekeningen liggen er al en zien er veelbelovend uit.’ Bosch wil hotel De Gulle Waard in Denekamp verkopen aan een projectontwikkelaar en zijn hotelactiviteiten voortzetten in het voormalige gemeentehuis.

Wethouder Jos Johannink van gemeente Dinkelland is zeer ingenomen met de uitkomst van de onderhandelingen. Johannink: ‘Dit is goed voor het dorp. We kunnen ook als toeristenplaats een hotel goed gebruiken. Daarnaast is het natuurlijk prachtig om op deze markante plek in het centrum een mooi horecabedrijf te hebben. Het past allemaal prachtig in onze herinrichtingsplannen.’

Reageer op dit artikel