nieuws

Groot onderzoek na dood Martien van der Valk

Horeca

Het fatale verkeersongeluk van Martien van der Valk in juni 2003 is aanleiding geweest voor een grootschalig onderzoek naar geluidsschermen langs autowegen. De Raad voor de Transportveiligheid startte het onderzoek na een ingrijpende brief aan mr. Pieter van Vollenhoven van Toos van der Valk, de moeder van de verongelukte Martien.

Dat blijkt uit een omvangrijk artikel in De Telegraaf. Daarin staat te lezen dat Martien, tweede zoon van peetvader Gerrit, op de rijksweg A15 bij Tiel in de slip raakte en de rondtollende auto achterwaarts in een betonnen pilaar van een geluidsscherm boorde.

In de brief van Toos van der Valk wordt voorzitter mr. Van Vollenhoven de vraag gesteld waarom de betonnen steunpilaren van de geluidsschermen aan de wegkant en niet aan de buitenzijde zijn bevestigd. Het rapport Onveilige geluidsschermen langs snelwegen is enkele maanden geleden verschenen. Uit het rapport is de naam van de familie Van der Valk zijn weggelaten.

De Raad voor de Transportveiligheid heeft alle ongevallen met geluidsschermen onderzocht. In totaal gaat het om acht ongevallen op locaties bij Zwolle en Tiel, waaronder het ongeval van Martien van der Valk. Rijkswaterstaat belooft beterschap en gaat de geluidsschermen van de A28 bij Zwolle afschermen met vangrail. Bij Tiel heeft Rijkswaterstaat geen plannen om de pilaren te gaan afschermen.

Reageer op dit artikel