nieuws

Heineken moet helpen bij aidsbestrijding

Horeca

Om de verspreiding van dodelijke ziekten als aids en malaria tegen te gaan, wil minister Van Ardenne voor Ontwikkelingssamenwerking condooms en bednetten gaan uitdelen met de hulp van Heineken.

De bierbrouwer is volgens haar in een aantal arme Afrikaanse landen gevestigd, waardoor de plaatselijke bevolking goed is te bereiken. Dat zou bijvoorbeeld kunnen door tegen inlevering van vijf tot twintig kroonkurken een condoom te geven.

’Je ziet overal ter wereld wel bier- of colaflesjes, zelfs in de meest arme landen’, zei Van Ardenne dinsdag in Brussel na afloop van overleg met haar Europese collega’s. ‘Vandaar dat ik bijvoorbeeld Heineken wil benaderen om mee te werken aan de verspreiding van condooms of bednetten, die malaria tegen kunnen gaan. Verspreiding is namelijk het grote probleem. Ik kan me voorstellen dat Heineken misschien twijfels heeft, maar ik ga hen wel benaderen.’

Van Ardenne gaat ook haar collega’s uit andere lidstaten vragen contact op te nemen met grote drankproducenten uit hun landen.

Reageer op dit artikel