nieuws

Hilton biedt onderdak aan daklozen

Horeca

Het Hilton-hotel in Rotterdam heeft onderdak geboden aan daklozen uit de stad. In verband met de viering van het 10-jarig bestaan van het Rotterdamse daklozenblad Straatmagazine, mochten drie daklozen een nacht doorbrengen in het luxe hotel in het centrum van de stad.

De drie dak- en thuislozen voelden zich één nacht de koning te rijk in het Hilton-hotel. Kort voor het hotelbezoek werden ze met een grote, witte limousine opgehaald bij de Euromast. Daar werd speciaal feest werd gevierd vanwege het jubileum van Straatmagazine.

Voor één van de drie daklozen die in het Hilton-hotel sliep, was het een hotelbedrijf geen onbekende. ‘Ik heb hier vroeger gewerkt, voordat ik verslaafd werd en op straat belandde. Hoewel ik het ken, is het toch super tof hier weer te zijn. Zeken na alle shit’, aldus de 38-jarige Sven in het AD.

Reageer op dit artikel