nieuws

Hooitoerist kan arrangement boeken in Hooitel

Horeca

De Friese boer Meindert Leenstra heeft sinds kort een nachtje slapen in het hooi in de aanbieding. In het zogenaamde Hooitel kunnen liefhebbers van de geur van hooi voor vijftien euro een nacht op Leenstra’s boerderij vertoeven.

‘Ouders die vroeger zelf in het hooi hebben geslapen vertellen daarover aan hun kinderen. Die kinderen willen dan bijvoorbeeld als verjaardagscadeau ook een nacht in het hooi slapen’, aldus de ondernemer uit Sint Nicolaasga.

Leenstra kwam op het idee voor een hooiarrangement nadat gasten op zijn camping hadden gevraagd of ze niet in het hooi mochten slapen. ‘En ik wist dat het in Duitsland en Oostenrijk ook al bestond’, aldus Leenstra. Het Nederlands Bureau voor Toerisme zegt het fenomeen ‘slapen in het hooi’ in het buitenland te kennen, maar kent geen ander Nederlands Hooitel.

Het Hooitel van Leenstra biedt plaats aan tien mensen. Die krijgen na een nachtrust in de schuur met hooi ook een boerenontbijt. Om aan de regels te voldoen en zo een vergunning binnen te halen heeft de boer wel een fatsoenlijk toilet en een douche moeten aanleggen. De ‘hooitoerist’ hoeft dus niet naar de beerput om zijn behoefte te doen.

Reageer op dit artikel