nieuws

Horeca wil af van inspecteurterreur

Horeca

De Arbeidsinspectie, de Voedsel- en Warenautoriteit, de brandweer en andere inspectiediensten moeten beter samenwerken. Dat heeft werkgeversorganisatie VNO-NCW dinsdag bekendgemaakt naar aanleiding van een onderzoek onder 163 bedrijven, dat deze week in het eigen opinieblad Forum wordt gepubliceerd.

Zes van de tien ondervraagden constateren dat de inspectiediensten te weinig samenwerken. De ondernemingen hebben gemiddeld met meer dan drie verschillende inspectiediensten te maken. Horecabedrijven krijgen het grootste aantal verschillende inspectiediensten over de vloer.

Bovendien vindt tweederde van de bedrijven dat de inspecteurs te veel oog hebben voor kleinigheden. Zij moeten volgens de ondernemers meer begrip hebben voor productieprocessen. De ondervraagden zijn het meest te spreken over de werkwijze van de brandweerinspecteurs.

Reageer op dit artikel