nieuws

Horeca wil korte metten maken met drugsimago

Horeca

De gemeente Terneuzen wil een eind maken aan rottigheid op straat bij uitgaansgelegenheden in de Nieuwstraat in de Zeeuwse stad. De gemeente wil overgaan tot ingrijpende maatregelen om zo het beeld van de horeca flink op te poetsen en af te rekenen met een drugsimago.

Bezoekers van nachtzaken moeten preventief worden gefouilleerd, om zo het uitgaansgebied veiliger te maken. Dat meldt de regionale nieuwszender Omroep Zeeland op haar website. Daarnaast werkt Terneuzen aan een convenant om middels spelregels hommeles op straat tegen te gaan.

‘We hebben geen sluitingstijden’, begint eigenaar Ronald Meijer van Pays de Mer Croissanterie in Terneuzen zijn verhaal aan Zibb.nl/horeca namens de lokale afdeling van Koninklijk Horeca Nederland. ‘We zijn met de gemeente in overleg om een convenant op te stellen waarin vaste sluitingstijden komen. We streven naar een zogeheten uitsterfconstructie, zodat niet alle horecabezoekers ’s nachts gelijktijdig op straat komen. Daarnaast moeten nachtzaken een portier krijgen, om zo de horeca in Terneuzen veiliger te maken.’

De maatregelen moeten het imago van de horeca in Terneuzen danig oppoetsen. Meijer: ‘Laten we eerlijk wezen, Terneuzen stond in het verleden bekend als een drugsstad waarin hard- en softdrugs door elkaar liepen. De actie Houtgreep heeft jaren geleden illegale coffeeshops verwijderd. Het imago van de horeca werd al een stuk beter. Nu is het tijd voor een volgende stap, een convenant.’

Eerdere pogingen om tot een convenant te komen, liepen op niets uit. Meijer: ‘Het initiatief waarbij gele en rode kaarten werden uitgereikt, was veel te vrijblijvend. Daarbij komt dat horecazaken nogal eens wisselen van eigenaar. Dat is niet prettig om een langdurig beleid uit te voeren. Het is beter een convenant te hebben, dan dat we iets opgelegd krijgen door de gemeente. Vorige week is het eerste overleg met de gemeente geweest. We zitten in de startblokken en hopen uiteindelijk het imago van de horeca van Terneuzen flink op te poetsen met goede afspraken.’

Reageer op dit artikel