nieuws

Hotels mogen vanaf vandaag ‘real time’ informatie uitwisselen

Horeca

Er is een doorbraak in het toepassen van een benchmark voor hotels. De Nederlandse Mededingsautoriteit (NMa) heeft hiervoor na jaren strijd onderzoeksbureau Horwath Consulting toestemming gegeven.

Voorheen moesten de dag- en maandgegeven van bezettingsgraden en gemiddelde kameropbrengsten met een maand vertraging worden weergegeven. ‘De NMa was bang dat de uitwisseling zou kunnen leiden tot prijsafspraken tussen hotels’, aldus Marco van Bruggen van Horwath Consulting die verheugd is over de beslissing van de NMa. Nu is het toegestaan om ‘real time’ informatie uit te wisselen.

De Hospitality Monitor, het prijsvergelijkonderzoek van Horwath Consulting, is sinds 1996 op de markt. De benchmark is actief in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Arnhem. Deelnemende hotels in het drie-, vier- en vijfsterrensegment kunnen met het systeem zichzelf anoniem afzetten tegen eveneens anonieme branchegenoten. Horwath Consulting hoopt op korte termijn uit te breiden naar andere gebieden.

Reageer op dit artikel