nieuws

Jalhaij wil in september starten bij Rosarium

Horeca

Pascal Jalhaij hoopt binnen twee weken juridisch rond te zijn over de pacht van het restaurant van Rosarium in Amsterdam. De topkok wil in september starten met zijn nieuwe restaurant. Momenteel is Jalhaij in onderhandeling met de familie Van Eembergen, eigenaar van het horecabedrijf.

Jalhaij wil in september starten bij Rosarium

Chef-kok Jalhaij laat in De Telegraaf weten in september te willen starten. ‘Ik kan met weinig instapkosten beginnen. De restyling van het restaurant vindt volgende maand plaats. Hopelijk kunnen we 1 september beginnen. Ik wil dat mijn gasten de mooiste gastronomische ervaring van Amsterdam kunnen beleven.’

De financiering voor de aankoop van het restaurant lijkt geen probleem. Jalhaij: ‘Ik werk met een accountant die ook een aantal andere toprestaurants onder zijn hoede heeft. Ik ga elk dubbeltje in mijn restaurant investeren. Maar ik geef het pas uit als ik het eerst verdiend heb.’

Rosarium, gelegen nabij het Amstelpark, is al geruime tijd een familiebedrijf. Tijdens de bekendmaking van Jalhaij’s komst, meldde eigenaar Maarten van Eembergen dat het bedrijf opgesplitst wordt. Jalhaij wordt verantwoordelijk voor het restaurant, de familie Van Eembergen voor de resterende horeca-activiteiten zoals zalenverhuur. Eind april kwamen Jalhaij en Van Eembergen een principe akkoord overeen.

Reageer op dit artikel