nieuws

Jongeren laten theetraditie links liggen

Horeca

Jonge Britten laten de thee massaal staan. De theeomzet in het Verenigd Koninkrijk is sinds 1999 met 12 procent gedaald. Daarmee dreigt de Britse theecultuur in grote problemen te komen.

Dit blijkt uit wetenschappelijk onderzoek, zo meldt de Britse kwaliteitskrant The Guardian. Uit het onderzoek blijkt dat slechts 38 procent van de Britten tussen 15 en 24 jaar meer dan één kop thee per dag drinken. Bij de Britse 65-plussers is dat nog 70 procent.

Volgens The Guardian werd de Britse theetraditie in de achttiende eeuw ontwikkeld. Eerst bij de adel en laten ook bij de overige bevolkingsgroepen. In de negentiende eeuw werd thee gepromoot als alternatief voor alcohol.

Meer weten over thee? Bekijk dan nu ons uitgebreide productdossier.

Reageer op dit artikel