nieuws

Karel V mag uitbreiden ondanks protest buurt

Horeca

Grand Hotel Karel V mag uitbreiden. Het vijfsterrenhotel in Utrecht heeft na lang discussiëren eindelijk groen licht gekregen voor het bouwen van twee nieuwe gebouwen. Al bestaan er nog een kleine kans dat dwarsliggende buurtbewoners via de gemeenteraad of zelfs via de rechter de groeiplannen van Karel V dwarsbomen.

Buurtbewoners zijn faliekant tegen uitbreiding van het vroegere klooster in het centrum van de stad. Zij denken dat de groei van het hotel gepaard gaat met overlast in de buurt. Voor het hotelbedrijf is groei noodzakelijk om goed te draaien. Met het huidige aantal kamers is het hotel niet rendabel.

Het college van burgemeester en wethouders van Utrecht vindt wel dat als Grand Hotel Karel V uitbreidt, de tuin ondubbelzinnig vastgelegde openingstijden krijgt. Daarnaast zal de tuin kleiner worden door de uitbreiding vanwege het verrijzen van twee gebouwen om extra hotelkamers te bieden.

Ondanks het groene licht van het college van burgemeester en wethouders hebben buurtbewoners nog twee mogelijkheden om de uitbouw van Karel V tegen te gaan. De eerste mogelijkheid is het gelijk halen bij de gemeenteraad. De tweede is de gang naar de rechter om zo de bouw tegen te gaan.

Benieuwd naar uitbreidingsplannen bij u in de buurt? Bekijk dan nu ons overzicht met horecabouwprojecten.

Reageer op dit artikel