nieuws

Koffiecatering terug in de trein

Horeca

De Nederlandse Spoorwegen (NS) gaan binnenkort op proef koffie aanbieden in de trein. Mobiele koffieteams gaan op de trajecten Haarlem-Maastricht en Haarlem-Heerlen de warme drank aan de man brengen. Een woordvoerder van de NS liet zaterdag weten dat de proef enkele maanden zal duren.

Het hangt af van het succes van de proef of de mobiele koffieteams in de toekomst ook op de treinen zullen werken. Het spoorbedrijf schafte in 2003 de treincatering af. De verkoop van koffie, frisdranken en andere versnaperingen in de trein was volgens de NS onrendabel.

Het CDA is ‘verheugd’ over de beslissing van de NS. Volgens Tweede-Kamerlid Van Hijum betekent het initiatief meer service voor de reizigers. In april stuurde de Tweede-Kamerfractie van het CDA een brief aan NS-topman A. Veenman om te pleiten voor de terugkomst van de koffie in de trein. De christen-democraten zeggen geregeld klachten te ontvangen van treinreizigers over het feit dat ze vooral op de lange trajecten geen koffie meer kunnen krijgen.

Reageer op dit artikel