nieuws

mac is back bij vierde editie alex tennisclassics

Horeca

Twee weken geleden aarzelde Paul Haarhuis nog: zou hij nou wel of niet meedoen aan de Alex TennisClassics 2005? Hij wilde wel, maar zou zijn schouder ook willen? Na een 4-6 6-4 10-5 overwinning op Boris Becker, voor 3500 Duitse fans in Hannover, hakte hij de knoop door. ‘Ik speel’, sms’te hij ’s avonds nog aan zijn medetoernooidirecteur Jacco Eltingh.

Bijkomend voordeel: de onderhandelingen met John McEnroe over zijn komst naar het toernooi voor de oud-wereldtoppers konden weer worden heropend en ook die zegde gisteravond toe voor een optreden in oktober in Eindhoven.

Eltingh: ‘Ik val een beetje in herhaling, want ik heb dit vorig jaar ook al gezegd, maar dit is absoluut het sterkste veld ter wereld dat er op de ATP Delta Tour of Champions is te vinden dit seizoen. We kunnen poulewedstrijden krijgen als Haarhuis-Ivanisevic, McEnroe-Courier, Muster-Krajicek en Forget-Siemerink en dat drie dagen lang, dat is toch kicken man, zo’n veld’.

John McEnroe won de eerste twee afleveringen van het toernooi, dat in drie jaar al meer dan 50.000 bezoekers trok. Vorig jaar ontbrak hij omdat hij Amerika een dagelijkse tv-show presenteerde. De enige echte nieuweling in de vierde Alex TennisClassics, die van 13 tot en met 16 oktober wordt gehouden, is de Fransman Guy Forget. De andere zeven spelers deden allemaal al eerder een keer mee in het Indoor-Sportcentrum Eindhoven.De organisatoren Eltingh en Haarhuis zaten ook nog achter Patrick Rafter aan, maar de Australiër hield dit seizoen alle aanbiedingen af. Haarhuis verwacht Rafter volgend seizoen wel in het circuit van oud-kampioenen.

Het is voor Paul Haarhuis het eerste echte grote optreden nadat hij begin 2004 in de Davis Cup aan zijn schouder geblesseerd raakte en zijn profloopbaan beëindigde. ‘Door de wedstrijd met Boris in Hannover weet ik nu zeker dat ik weer drie wedstrijden op dat niveau in drie dagen aandurf. En als ik er op de vierde dag ook nog in mocht zitten, houdt mijn schouder dat ook nog wel.’

Eltingh aarzelde na het sms-je van zijn vriend geen moment. ‘Het is alleen maar mooi dat Paul speelt, want we hebben afgelopen jaren gemerkt dat het publiek het apprecieert als er een Nederlander op de baan staat tegen een grote buitenlandse naam. En met Jan, Richard en Paul hebben we nu bijna onze hele gouden generatie van de jaren negentig van het Nederlandse tennis in het toernooi, mooier kan het toch bijna niet.’ Zijn eigen deelname, ter completering van de ‘gouden generatie’ is uitgesloten. ‘Dat trek ik niet. Bovendien moet of Paul of ik toch ook het toernooi regelen.’

Net als voorgaande jaren wordt de Alex TennisClassics verspeeld in twee poules waardoor alle acht spelers zeker drie dagen meedoen. De finales zijn op de vierde dag, op zondag 16 oktober.

Reageer op dit artikel