nieuws

Meesterkok Schmeinck wil keuken laten swingen

Horeca

Meesterkok Angélique Schmeinck heeft een nieuw boek geschreven. De tv-kok presenteert met Swingen in de keuken gerechten voor elk moment, van koken voor een schijntje tot spelen met smaak voor verwende lekkerbekken.

‘Met swingen maak je een gerecht boeiender’, aldus Schmeinck in het tv-programma Goedemorgen Nederland tegen presentatrice Daphne Bunskoek. ‘Vooral bij eenvoudige gerechten. In het boek leer ik met trucjes snel, slim en spannend te koken. Het gaat om het spel van de smaak. Het leuke is om eenvoudige gerechten nog lekkerder te maken. Nederlanders hebben steeds meer moeite om met speciale dingen mensen te verrassen.’

Schmeinck, in het verleden in het bezit van een Michelinster, verklapte in het ochtendprogramma dat er na Swingen in de keuken weer een nieuw boek in de maak is. De meesterkok schreef al meerdere boeken, waaronder Een mond vol kunst. Met dit boek behaalde ze in februari 2003 de Gourmand World Cookbook Award, een internationale prijs voor kook- en wijnboeken.

Meer weten over boekrecensies? Bekijk dan nu ons actuele overzicht met allerhande kook- en wijnboeken.

Reageer op dit artikel