nieuws

Meesterkok Smulders wil met Giga’s hogerop

Horeca

Toine Smulders is de nieuwe culinaire directeur van Giga’s Restaurant van Landgoed Avegoor in Ellecom bij Arnhem. De SVH Meesterkok stapte in januari op als chef-kok bij restaurant De Beukenhorst in Winterswijk.

Smulders leidt de culinaire brigade van het toprestaurant van het luxe landgoed aan de rand van de Veluwe. De opvolger van Maurice Kesten, die naar Kasteel Landgoed Engelenburg in Brummen is verkast, is heel wat van plan met het restaurant. ‘Dit moet dé topzaak van deze regio worden. Ik ben gehaald om het niveau van Restaurant Giga’s flink te verhogen.’

De nieuwe culinaire directeur is druk bezig een eigen team samen te stellen. Smulders: ‘Vandaag heb ik maître Sebastiaan Nijenhuis aangetrokken. Hij heeft bij het Palace Hotel in Noordwijk gewerkt en recentelijk in Hongkong. Een kwaliteitsinjectie voor de bediening is noodzakelijk om het niveau op te krikken. Verder is kok Stefan van Leers overgekomen van Restaurant De Nederlanden in Vreeland.’

Wanneer het team compleet is en de menukaart is aangepast, gaat Smulders het restaurant anders profileren. ‘We genieten weinig bekendheid als restaurant in de regio. Mensen denken dat Giga’s alleen voor de hotelgasten van Avegoor is. Er is een budget vastgesteld om straks reclame te gaan maken.’

Toine Smulders werkte vijftien bij restaurant De Beukenhorst in Winterswijk waar hij mede-eigenaar van was. Begin dit jaar scheidde zowel zakelijk als privé de wegen van Smulders en mede-eigenaresse Désirée Bulten. Bij De Beukenhorst is Smulders opgevolgd door Miké Vrijdag, oud kok van onder meer Bokkedoorns in Overveen en Prinses Juliana in Valkenburg.

Reageer op dit artikel