nieuws

Miljoenenschade door acties wijnboeren

Horeca

Felle acties van militante wijnboeren in Zuid-Frankrijk vorige week heeft voor meer dan 2 miljoen euro schade gezorgd. Dat meldt de Franse nieuwsdienst Le Figaro. De wijnboeren dreigen met meer acties als de regering niet over de brug komt met steun voor de noodlijdende wijnsector.

Vorige week hadden de wijnboeren in de Zuid-Franse regio Hérault het voorzien op de Franse spoorwegen. Drie spoorwagens werden in brand gestoken en op de spoorlijn werden vernielden verricht. Ook moesten dertien opslagtanks in Montpellier er aan geloven. In de tank zat Chileense wijn. De boeren zijn verenigd in de CRAV, een militante splintergroep van ontevreden wijnbouwers.

De CRAV dreigt met nog hardere acties. ‘Dit is de derde en laatste demonstratie. We hebben genoeg van deze gezonde wandelingen. De volgende keer gaat het er anders aan toe’, zo vertelde Philippe Vergnes aan het Franse persbureau AFP. Vergnes is hoofd van de wijnvakbond in de regio.

Reageer op dit artikel