nieuws

NH Hoteles lijdt flink verlies

Horeca

De Spaanse hotelketen NH Hoteles, eigenaar van onder meer het Krasnapolsky-hotel in Amsterdam en het hotel Jan Tabak in Bussum, heeft over het eerste kwartaal een nettoverlies geleden van 6,4 miljoen euro. Vorig jaar boekte de onderneming over de eerste drie maanden nog een winst van 1,5 miljoen euro. Dat bleek uit dinsdag gepubliceerde cijfers.

Het bedrijf werd tevens geconfronteerd met een omzetdaling van 6 procent. De revenuen zakten van 219 miljoen euro naar 206 miljoen euro. De bezettingsgraad van de hotels in Spanje ging fractioneel omhoog, ondanks het feit dat de paasdagen dit jaar in maart vielen. NH Hoteles, dat meer gericht is op zakenreizigers en stedenbezoekers dan op strandgasten en zonaanbidders, sprak opnieuw van een verbetering van de bezettingsgraad in de landen van Centraal-Europa.

NH Hoteles heeft een notering aan de effectenbeurs van Madrid en ook aan de beurs in Amsterdam.

Reageer op dit artikel