nieuws

Nieuw hotel zonder personeel in de maak

Horeca

Het opvallende concept van Hotel St. Martenslane in Maastricht wordt uitgebreid. Het hotel, dat zonder personeel draait, gaat een vestiging bouwen in Kerkrade. Dat laat hotelmanager Mark Oidtmann weten.

St. Martenslane is een hip hotel met desingmeubilair, moderne verlichting en flatscreen tv, maar zonder personeel. Het hotel heeft hetzelfde betaalsysteem als dat van low-budgetvliegmaatschapijen. Wie vroeg boekt en een niet al te populaire periode uitkiest, kan er logeren tegen lage tarieven. Gasten moeten de kamersleutel ophalen bij de buurman, het bekende designhotel La Bergère.

‘Op dit moment zijn we bezig met de ontwikkeling van een dergelijk hotel in Kerkrade’, aldus Oidtmann in De Telegraaf. ‘Als het aan ons ligt, gebeurt dat in het Roda JC-stadion. Maar we zijn nog druk in onderhandeling. Eigenlijk willen we een soort mobiele hotelkamers laten ontwerpen; een kamer die je in en uit elkaar kunt halen en die met een vrachtwagen vervoerd kan worden, Als dat lukt, kunnen we er alle kanten mee op. Het Roda JC-stadion zit in de planning, maar je zou bijvoorbeeld ook aan leegstaande kantoorpanden kunnen denken.’

Reageer op dit artikel