nieuws

Nieuw toprestaurant voor gehandicapten in de maak

Horeca

Een restaurant waar mensen met een verstandelijke beperking werken op sterrenniveau. Uiterlijk eind 2006 moet het innovatieve project van start gaan in Tilburg. De bouw van het restaurant gaat gepaard met een omvangrijke serie op de televisie.

Het project met de naam ‘Engelen van God’ is mede bedacht door Ton Damen uit Tilburg. ‘We willen een omgeving creëren waarbinnen de “engelen” met trots en zelfrespect voor hun werk en betrokkenheid kunnen rondlopen. We denken aan continue werk voor circa 25 verstandelijk gehandicapten, die professioneel worden begeleid. We volgen een normale sollicitatieprocedure en de mensen met een verstandelijke beperking worden uitgedaagd om een hoog culinair niveau te halen.’

Damen: ‘Omdat we van mening zijn dat ook de engelen normaal onderdeel van de maatschappij zijn, vinden we dat we ze als potentiële sterren mogen zien. Ze moeten er net als alle andere horecaprofessionals hard voor werken’.

Een onafhankelijk orgaan van toezichthouders moet iedere vorm van commerciële uitbuiting tegengaan. Momenteel vinden er gesprekken plaats met diverse partijen over participatie en sponsoring. Ook voert Damen gesprekken met grote tv-zenders als RTL en SBS over het maken van een dertiendelige docu-soap.

Reageer op dit artikel