nieuws

nob decor vraag faillissement aan

Horeca

NOB Decor, dat decors maakt voor televisie, reclame, theaters en evenementen, heeft maandag faillissement aangevraagd bij de rechtbank in Amsterdam. Het bedrijf werd in september 2004 van NOB Holding overgenomen door United Broadcast Facilities (UBF) te Hilversum.

Volgens een UBF-woordvoerder trof dat bedrijf direct na de overname een financiële, administratieve en operationele chaos aan die vele malen erger was dan NOB Holding tijdens de onderhandelingen had voorgehouden. Hierdoor werd NOB Decor de afgelopen maanden geconfronteerd met onverwachte claims en kosten.

UBF zou na de overname alles in het werk hebben gesteld om NOB Decor te redden, onder meer door een onverwacht verlies bij NOB Decor van miljoenen euro’s op te vangen en te onderhandelen met NOB Holding en de grote toeleveranciers over een oplossing. Afgelopen week lieten grote toeleveranciers echter derden beslag leggen bij de vier grootste klanten van NOB Decor. ,,Daarmee is het vertrouwen van de markt weggenomen en rest NOB Decor helaas geen andere keuze dan het faillissement aan te vragen”, aldus de zegsman dinsdag.

De rechtbank zal naar verwachting dinsdag een curator benoemen die samen met de betrokken partijen de financiële situatie gaat onderzoeken. Daarbij zal waarschijnlijk ook worden gekeken naar eventuele lange termijn oplossingen om de bedrijfsactiviteiten van NOB Decor op een andere wijze en met andere partijen voort te zetten. UBF zal dit proces zoveel mogelijk ondersteunen.

Reageer op dit artikel