nieuws

noord-holland investeert 9 miljoen euro in stelling van amsterdam

Horeca

De provincie Noord-Holland gaat 9 miljoen euro investeren in de monumentale Stelling van Amsterdam. De ruim honderd jaar oude verdedigingslinie, door Unesco als werelderfgoed erkend, moet een internationale publiekstrekker worden. Dat heeft Gedeputeerde Staten van Noord-Holland dinsdag besloten.

De verdedigingsring is gebouwd tussen 1880 en 1920, is 135 kilometer lang en ligt in een open, rustig gebied op 15 kilometer afstand van het Amsterdamse centrum. De Stelling bestaat uit onder meer onderwaterzettingen en 42 forten.

De plannen op korte termijn, tot en met 2008, gaan een kleine 30 miljoen euro kosten. De provincie hoopt op bijdragen van het Rijk, de gemeenten, de Europese Unie en andere marktpartijen. Het bestemmingsplan loopt nog door tot 2020.

Reageer op dit artikel