nieuws

Notoire oplichter zegt hotelier te zijn

Horeca

De notoire oplichter Herman V. uit Hulshorst, die potentiële stewardessen geld aftroggelt door ze een dure opleiding te laten betalen, zegt hotelier te zijn. Hij doet zich in wervende advertenties voor als hoteleigenaar en touroperator. V. heeft inmiddels al vele slachtoffers gemaakt.

V. werd enkele dagen geleden in de boeien geslagen door de politie. Dat gebeurde tijdens een voorlichtingsbijeenkomst in een zalencentrum in De Meern bij Utrecht. Daar probeerde hij potentiële stewardessen, stewards en hostessen te overtuigen een borg te betalen om een speciale vooropleiding te volgen om stewardess te worden. Ook was de borg nodig voor de aanschaf van een uniform. Het ging hierbij om een bedrag tussen 500 tot 2500 euro.

Volgens één van de slachtoffers vertelde V. enthousiast over zijn vliegtuigen en luchtvaartmaatschappijen, waarmee hij zaken zou doen. ‘We zouden vliegen naar Paramaribo, Sydney, Bangkok en Europese bestemmingen’, aldus het slachtoffer in De Telegraaf. De Vakbond van Nederlands Cabinepersoneel meldt dat er geen vooropleiding voor stewardessen bestaat en dat luchtvaartmaatschappijen zelf de opleiding verzorgen.

Naast het bemiddelen van cabinepersoneel exploiteerde V. ook het dubieuze reisbureau Relax-reizen.nl en Royal Orchid Reizen in Nieuwegein. Hij liet een spoor van onbetaalde rekeningen en gedupeerde klanten achter, zo meldt De Telegraaf.

Reageer op dit artikel