nieuws

Opmerkelijke uitspraken Van Craenenbroeck op vrouwelijke bediening

Horeca

Bij zakendiners horen mooie meiden in de bediening. In Nederland zijn die er wel, maar houden bij hun dertigste op. Dat is zonde. Dat zegt oud hoofdinspecteur Paul van Craenenbroeck van Michelin Benelux in De Telegraaf.

De inmiddels gepensioneerde Van Craenenbroeck trekt in het Stan Huygens Journaal flink van leer over de bediening. ‘In Nederland denkt men spontaan te moeten zijn, maar soms komt het over als ronduit brutaal.’ Van Craenenbroeck deed zijn uitspraken tijdens het jaarfeest van het Gastvrijheidsgilde.

Van Craenenbroeck stipt nog een ‘groot probleem’ aan van de bediening in Nederlandse restaurants. ‘De verzorging van de handen en voeten is vaak zeer slecht.’ Verder gaf de Belg nog een tip. ‘Als een klant binnenkomt, moet hij gewikt en gewogen worden. Als iemand kletsnat binnenkomt, vraag je dus niet: “Hebt u een goede reis gehad?” Het is een permanent toneelstuk, twee keer per dag.’

Van Craenenbroek nam eind vorig jaar afscheid als hoofdinspecteur van Michelin Benelux. Zijn laatste officiële optreden was in januari dit jaar, toen hij tijdens de opening van de vakbeurs EFFF in Maastricht de nieuwe gids presenteerde. Enkele weken na de presentatie werd de gids weer uit de handel gehaald vanwege een drukfout. Een Belgisch restaurant kreeg een Bib Gourmand, terwijl het ten tijde van de druk van de gids nog niet open was. Inmiddels is de gids alweer geruime tijd verkrijgbaar in de winkel.

Reageer op dit artikel