nieuws

Parkeercrisis veroorzaakt slachting horeca

Horeca

Er dreigt een grote slachting te ontstaan onder horecaondernemers rond het St.-Josephhof in de Nijmeegse binnenstad. Dat voorspelt voorzitter Aldo Paulo van de ondernemersvereniging in oprichting, na grote parkeerproblemen in de stad.

Sinds het wegvallen van parkeergelegenheden op het terrein bij het St.-Josephhof kampen horecaondernemers met forse omzetverliezen. Deze verliezen lopen op tot wel 30 procent, aldus Paulo. Vooral afhaalrestaurants zijn de dupe van het wegvallen van parkeerruimte.

Als tegenoffensief zijn horecaondernemers rond het St.-Josephhof een actie gestart. Bezoekers die in één van de restaurants een royale maaltijd nuttigen, krijgen een inritkaart voor een betaalde parkeergarage in de omgeving.

Ook al slaat de actie aan, dan nog is Paulo somber over het perspectief van de restaurateurs. ‘Als de gemeente niet met oplossingen komt voor het parkeerprobleem, dan zal er op langere termijn een slachting onder de restaurants plaatsvinden’, aldus Paulo in De Gelderlander.

Reageer op dit artikel