nieuws

Partycentrum brandt volledig af na blikseminslag

Horeca

Partycentrum De Brouwershoeve in het Brabantse Nistelrode is dinsdag volledig uitgebrand, nadat de bliksem er was ingeslagen. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

Het pand, een monumentale boerderij uit de 18de eeuw met rieten kap, en de daarachter gelegen feestzaal, gingen in vlammen op. Korpsen van de vrijwillige brandweer uit de wijde omgeving hebben meegeholpen met blussen.

Brandweer, politie en gemeente Bernheze, waaronder Nistelrode valt, waren extra attent omdat het gebouw in de dorpskern gelegen is. Belendende percelen bleven gespaard. De gemeente Bernheze is op zoek naar vrijwilligers voor de brandweer. Desondanks waren er volgens de woordvoerster genoeg beschikbaar voor het bluswerk.

Reageer op dit artikel