nieuws

passion 7 nominaties john kraaijkamp musical award

Horeca

De musical Passion is zeven keer genomineerd voor de John Kraaijkamp Musical Award 2005. Presentatrice Tooske Breugem maakte dit woensdag in een speciale uitzending bij de AVRO bekend. De musicalprijzen worden 6 juni uitgereikt in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam.

De Jantjes heeft zes nominaties gekregen. Pippi Langkous is vijf keer genomineerd en Crazy for you vier keer. Hello Dolly! en De kleine zeemeermin maken kans in drie categorieën. De Kleine Ezel en Portret van een verloren lente hebben ieder twee nominaties. Hair, Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen meneer, Love me just a little bit more, Schudden tot het sneeuwt en De zevensprong zijn allen in de race voor één onderscheiding.

De winnaar van een John Kraaijkamp Musical Award krijgt een bronzen beeld en een geldbedrag van 2500 euro. De jury bestaat uit Jacques d’Ancona, Marjan Berk, Eric van Tijn, Haye van der Heyden, Mary Michon, Tom Odems, Barrie Stevens en voorzitter Rob Wiegman.

Naast de elf musicalprijzen wordt tijdens het gala ook de Cubus Oeuvre Award uitgereikt. Sir Andrew Lloyd Webber nam deze prijs, een geldbedrag van 12.500 euro, vorig jaar in ontvangst. Ook worden tijdens die avond de winnaars van de ANWB Publieksprijzen voor de beste grote en kleine musical bekendgemaakt. Het publiek kan hiervoor nog tot 1 juni stemmen.
De AVRO zendt het gala op 6 juni live uit op Nederland 2 en Radio 2.

Reageer op dit artikel