nieuws

Personeel vraagt faillissement Vergane Glorie aan

Horeca

Ondernemer Roel de Boer van horecabedrijf Vergane Glorie in Almelo heeft zijn personeel geen achterstallig salaris betaald. Dit in tegenstelling tot wat hij vorige week stelde. Dat beweert één van de ontslagen medewerkers aan Zibb.nl/horeca. Het personeel heeft vrijdag het faillissement van de megakroeg aangevraagd.

De Boer meldde naar aanleiding van een gerucht over een faillissement van de Vergane Glorie, dat hij zijn personeel op 1 april heeft moeten ontslaan. Vanwege een opzegtermijn van een maand meldde hij dat hij het salaris tot 1 mei heeft doorbetaald. Hij benadrukte dat het bedrijf niet failliet is, alleen gesloten.

‘Het salarisverhaal klopt niet’, meldt één van de ontslagen medewerkers, die overigens anoniem wil blijven, in een reactie. ‘We hebben nog salaris en vakantiegeld tegoed. Onze advocaat heeft begin vorige week een brief geschreven, waarin De Boer wordt gevraagd geld over te maken. Hij heeft hierop niet gereageerd en dus niet aan zijn betalingsverplichting voldaan. Daarom gaat onze advocaat vanmiddag (vrijdag 27 mei, red.) per brief een faillissement aanvragen.’

De Boer wil desgevraagd weinig los over de zaak. ‘Van de 41 personeelsleden heb ik met slechts drie er van een verschil van mening. Ik het belang van de zaak ga ik hier verder niet op in.’

Reageer op dit artikel