nieuws

Politie houdt verdachten brandstichting aan

Horeca

De politie heeft het afgelopen weekeinde drie mannen aangehouden die worden verdacht van brandstichting in de nacht van vrijdag op zaterdag in het trappenhuis van twee horecagelegenheden in Rotterdam. Onder hen bevindt zich ook de hoofdverdachte, meldde de politie maandag. Door de brand raakten twaalf mensen gewond.

In de nacht werd een klant geweigerd bij het café aan de ’s Gravendijkwal omdat zijn kleding niet voldeed aan de eisen. Hij verliet het pand, ging in een taxi naar een benzinestation, kocht een jerrycan met bezine, ging terug en stichtte brand, na een discussie met een portier. Daarna rende hij weg en stapte op de Nieuwe Binnenweg opnieuw in een taxi.

De gewonden moesten zich allemaal in het ziekenhuis laten behandelen aan hun verwondingen. Iedereen is volgens de politie weer thuis. Op het moment dat de brand uitbrak, waren er veel mensen in de nachtclub en het -café aanwezig. Alle klanten konden zich via het trappenhuis en de nooduitgangen in veiligheid brengen. De vlammen konden snel door omstanders worden geblust.

De hoofdverdachte is een 33-jarige Rotterdammer, aldus de politie. De andere twee mannen, Rotterdammers van 19 en 20 jaar oud, verdenkt ze van betrokkenheid bij de brandstichting.

Reageer op dit artikel