nieuws

Reconstructie gewenst van cafémoord

Horeca

Zeer waarschijnlijk komt er een reconstructie van de moord op de exploitant van cafe Nijlân in Leeuwarden, begin dit jaar. Dat werd dinsdag duidelijk toen R.B., B.B. en E.H.A. zich pro forma voor de rechtbank in Leeuwarden moesten verantwoorden voor de roofmoord die ze in januari zouden hebben gepleegd.

Het Openbaar Ministerie (OM) in Leeuwarden pleitte tijdens de zitting voor een reconstructie. Eerder deze maand gaven twee van de drie advocaten ook al aan een reconstructie van de moord op de 54-jarige cafébaas te willen. De rechtbank verwees de zaak daarom terug naar de rechter-commissaris die waarschijnlijk een reconstructie zal laten uitvoeren.

De 19-jarige E.H.A. is de belangrijkste verdachte. Hij heeft erkend de cafébaas met een mes in zijn hals te hebben gestoken. De verdachte betuigde tijdens de rechtszitting in de Friese hoofdstad zijn spijt.

De 18-jarige R.B. ontkent ook maar iets met de moord te maken te hebben. De twee andere verdachten stellen echter dat hij er wel degelijk bij was. De zaak tegen B.B. werd achter gesloten deuren behandeld, omdat hij tijdens de roofmoord met 17 jaar minderjarig was.

Reageer op dit artikel