nieuws

Relatie horeca en gemeente onder druk door BEM

Horeca

De relatie tussen de gemeente Kampen en de horeca is fors bekoeld. Burgemeester en Wethouders willen voorlopig niets meer te maken hebben met de horeca, zolang het Bureau Eerlijke Mededinging (BEM) doorgaat met het voeren van bezwaren en gerechtelijke procedures tegen de gemeente Kampen.

In een brief laat de gemeentelijke afdeling bestuurlijke en juridische zaken horecaondernemers weten dat ze niet meer welkom zijn in het stadhuis voor een onderhoud met bestuurders en ambtenaren. Waarnemend voorzitter Henk van der Steege van Koninklijk Horeca Nederland (KHN) noemt de maatregel ‘onbegrijpelijk’.

Van der Steege in De Stentor: ‘Ik heb sterk de indruk dat de gemeente ons nu onder druk wil zetten. Alsof wij er wat aan kunnen doen dat BEM in de slag is met de gemeente. Daar hebben wij als bestuur van de horeca helemaal geen invloed op. Bovendien kun je toch wel met elkaar in gesprek blijven, ook al heb je een verschil van mening.’

Horecawaakhond BEM verwijt de gemeente Kampen dat ze te weinig doet aan de paracommerciële activiteiten in de gemeente. Twee weken geleden was de Kampense horeca ook in het nieuws. Toen meldde de Stichting Kasteleins Kampen (SKK) uit een overleg te stappen met de begeleidingsgroep Binnenstadvisie van de gemeente. Hierbij ging het conflict over sierlijke straattegels in het centrum van de stad.

Reageer op dit artikel