nieuws

Renesse jaagt op Veluwse vergadermarkt

Horeca

Schouwen-Duivenland bindt de strijd in de vergadermarkt aan met de Veluwe. In het toeristencentrum van het Zeeuwse eiland zijn hiervoor verregaande plannen in de maak. ‘We willen een niche-player zijn in de vergadermarkt.

Initiatiefnemer van het plan is Olaf Davidsen van Badhotel Renesse. ‘We willen de vergadermarkt op Schouwen-Duivenland professioneler maken en het imago verbeteren. Hiervoor gaan we de strijd aan met onze grootste concurrent, de Veluwe.’

Davidsen bevindt zich in de beginfase van het plan. ‘We zijn bezig informatie te verzamelen over hoe we ons plan kunnen vormgeven. Uiteindelijk moet er in 2006 een website of dvd komen, waarmee we de vergadermarkt naar Schouwen-Duivenland halen. In de eerste fase van ons initiatief hebben we hiervoor subsidie van provincie Zeeland gekregen.’

De hotelman wil dat het Zeeuwse eiland in het algemeen en Renesse in het bijzonder een niche-player worden in de vergadermarkt. ‘Wanneer een bedrijf wil vergaderen aan zee, gaan ze vooralsnog veelal naar Zandvoort, Egmond of Katwijk. Files zijn daarbij niet te voorkomen. Naar Schouwen-Duivenland is het fileleed een stuk minder. Oké, je maakt meer kilometers, maar je wint aan tijd. We denken aan de term filevergaderen en gaan hierover binnenkort praten met een reclamebureau.’

Reageer op dit artikel