nieuws

Rijksambtenaren moeten aan de biologische lunch

Horeca

Biologische broodjes, vleeswaren, salades en dranken zullen in de bedrijfsrestaurants van zeven ministeries steeds meer te vinden zijn. Het Rijk wil hiermee het goede voorbeeld geven en bedrijven stimuleren meer biologisch voedsel in de kantines te verkopen.

Het ministerie van Landbouw, dat het project ‘Stimulering biologische catering’ trekt, wil zijn ambtenaren in 2007 enkel nog natuur- en diervriendelijke lunches voorschotelen. Op zes ministeries zal een deel van de kantineproducten bestaan uit biologische waar: VROM (20 procent), Verkeer en Waterstaat, Buitenlandse Zaken en Economische Zaken (15 procent), Onderwijs (10 procent) en Financiën (5 procent).

In 2010 moet 10 procent van de landbouw in Nederland biologisch zijn, zo wil het kabinet. Maar dit streven blijft achter bij de praktijk, zo bleek vorig jaar. Toen was dat aandeel nog geen 2 procent.

De manier om de biologische landbouw op weg te helpen, is de vraag naar de natuur- en diervriendelijk geproduceerd voedsel te vergroten, vindt minister Veerman van Landbouw. Boeren, fabrikanten van levensmiddelen en supermarkten zullen dan inspelen op die vraag. Wanneer werknemers in de bedrijfskantine vaker te maken krijgen met de biologische waar, zullen ze hopelijk ook voor thuis de producten kopen.

Reageer op dit artikel