nieuws

Safe-sekskeurmerk voor cafés met condooms

Horeca

Cafés en discotheken waar jongeren gemakkelijk aan condooms kunnen komen, krijgen een safe-sekskeurmerk. De sticker voor horecazaken is het wapen in de nieuwe Vrij Veilig Campagne van Soa Aids Nederland.

‘Wij horen vaak van jongeren dat condoomautomaten ontbreken, dat ze leeg zijn of dat ze ergens staan waar te weinig privacy is’, aldus Margot Mulder van Soa Aids Nederland in De Telegraaf.

Mulder: ‘We willen daarom graag in kaart brengen hoe erg de situatie precies is. Want juist in uitgaansgelegenheden is het van groot belang dat je gemakkelijk aan condooms kunt komen. Jongeren worden toch vaak overvallen door het moment.’

Soa Aids Nederland meldt dat uit recent onderzoek blijkt dat vier op de tien jongeren geen condoom bij de hand heeft als ze er één nodig hebben. Mulder: ‘De helft hiervan kiest er dan toch voor om onveilig te vrijen’.

Reageer op dit artikel